Acupunctuur Leiden
Welkom Voorstellen Behandelmethode Indicaties Behandeling Praktijk Contact Links

ACUPUNCTUUR.

 

Acupunctuur is een klassieke Chinese behandelmethode. Mijn uitgangspunt is dat de Chinese en de westerse geneeskunde elkaar aanvullen.

Acupunctuur werkt vanuit een holistische benadering van de mens: we herstellen een verstoorde energiebalans. Deze verstoring kan veroorzaakt worden door interne problemen of door een verstoorde wisselwerking tussen u en factoren uit de omgeving.

Dat deze methode werkt, blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie: we kunnen inmiddels meer dan 50 aandoeningen succesvol behandelen

 

ENERGIE HERSTELLEN

 

Acupunctuur herstelt door middel van het plaatsen van naalden op bepaalde punten in het lichaam het energetisch evenwicht, waardoor klachten verminderen en/ of verdwijnen.

De energieën in het lichaam lopen volgens vaste banen (meridianen). Op die banen liggen acupunctuurpunten, die elk hun werking hebben op uw functioneren. Nadat we hebben geconstateerd waar de oorzaak zit van uw klachten, kunnen we door bepaalde punten in een of meerdere energiebanen te stimuleren of te remmen, deze verstoorde energiebalans herstellen. Hierdoor komen de energieën (Yin en Yang) weer in evenwicht.